joi, 6 noiembrie 2008

Limite si reguli

M-am trezit intr-una din zile foarte devreme in ideea de a reusi sa fac mai multe in ziua respectiva.....Sa fi fost eu de vina sau circumstantele ideea e ca nu prea am reusit sa fac tot ce imi propusesem. Se presupunea ca aceea zi urma sa fie umpic mai lunga ca restul. Motivul : niste scuze jalnice de genul "o mai am timp ca alta data pe vremea asta inca eram in pat".Seara ajunsa in pat obosita am inceput sa ma gandesc la limite....ca timpul e limitat ca ziua e limitata ca oamenii sunt limitati si in final ca viata e limitata.

Ma gandesc de multe ori ce fiinte ciudate suntem noi oamenii (de cele mai multe ori un gand stupid de genul: daca rasa umana ar fi mai inteligenta ne-am numii maimute). Inventam reguli care ne limiteaza , ne limitam de dragul de a nu fi devianti si in final tot noi suntem cei care incalcam regulile sau suntem stresati de existenta lor. Parca limitele sunt ceva mai permisive stim ca exista dar nu ne obliga nimeni sa ne limitam in schimb daca nu le pastram consecintele pot fi grave.

In incercarea mea de a intelegele limitele le-am luat ca si sinonime ale regulilor. Ambele exista pentru a fi incalcate(dupa spusele "poporului") ambele exista pentru ca sa nu fim dezorganizati (dupa spusele specialistilor) incalcarea lor presupune riscuri iar unii dintre noi o patim ...alti avem noroc si scapam de consecinte. Pana la urma noi alegem daca respectam sau incalcam regulille si limitele .Daca alegem sa le respectam suntem atenti sa nu gresim si daca alegem sa le incalcam suntem atenti sa o facem fara riscuri sau riscuri cat mai putine. In final atat limitele cat si regulile sunt cele care ne fac sa intram in actiune

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu