vineri, 16 mai 2008

Minciuna

Cineva candva undeva a spus ca minciuna are picioare scurte eu am auzit-o mult de la mama dar sunt ferm convinsa ca nu ea a inventat-o . In fine dealungul vietii ajungi sa te confrunti cu astfel de zicale care iti afecteaza intr-un fel sau altul realitatea...si trec de la standard de cuvinte la standard de ceva semnificativ.

De ce mintim ? Simtim nevoia sa fim validat sa fim acceptat.....Vrem sa le aratam celorlalti ca avem controlul ....Vrem sa ii facem pe ceilalti sa le fie mila de noi ......Simtim nevoia sa punem ceva interesant , picant , iesit din comun in viata noastra. Aceste fraze sunt demne de a fi judecate , criticate , certate. Daca minti ca sa iti creezi o imagine falsa de tine esti un loozer pentru ca nu sti sa apreciezi ceea ce esti ...si crezi ca ceilalti nu te accepta asa cum esti ...defapt nu ei sunt cei care nu te accepta ci tu insuti....ce demn de dispret...

Pe de alta parte hai sa nu fim asa categorici ...ce se intampla cand mintim sa protejam pe altii cand mintim ca sa scapam cu viata dintr-o situatie periculoasa , mintim pentru ca ne e frica....Oare cand facem asta suntem mai putin demn de dispret ? Mintim ca sa ii protejam pe altii dar oare nu ii pierdem pe ceilalti daca ii mintim ? Oare nu se simt ei prea stupizi daca ii mintim ? Oare chiar au nevoie acele persoane de protectia noastra.

Ce se intampla cu secretele si cu tacutul sau evitatul raspunsurilor......de unde pana unde sunt acestea minciuni pentru ca pana la urma tot ce nu e adevar e minciuna ori secretul ...tacerea...evitatul...nu sunt forme de adevar?Cu toate ca stim ca toate astea determina un intreg lant de alte minciuni , secrete , taceri si evitari.........care toate la randul lor aduc dezamagire odata ce apare adevarul .

Asta e .....Ia te uita ...De ce mintim? ....Pentru ca adevarul ne dezamageste .Realitatea functioneaza pe baza secretelor a linistii si a evitarii.....ne doare adevarul , ne e frica de el , e prea dificil adevarul iar adevarul inseamna realitate. De ce mintim ...pentru ca realitatea are nevoie de culoare , pentru ca altfel realitatea e prea dura , ne dezamageste , ne distruge , ne umileste si ne respinge.

Un comentariu:

  1. Asa si este scumpo minciuna are picioare scurte.Sa stii ca de multe ori ne si prinde cel pe care l-am mintit.Ceea ce nu inteleg ca si tine este dece unii mint doar ca sa le arate celorlati ca au control?Mare prostie sincer.Chiar cunosc pe cineva care face exact cum spui tuh si sincer nu inteleg.Mai mult te si face de rusine, te face sa te simti in ultimul hal daca crezi tot ce spune.
    Un singur lucru iti mai spun si gata:Daca prostia ar durea cum este la multi si in cazul respectivei sau respectivului am fi o tara de nebuni si am fi de foarte mult timp la spitalul numarul 9 din capitala.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere