sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Câte ceva despre plictiseală

Ne trezim dimineaţa ne bem cafeaua, ceaiul sau cacaua cu lapte privind pe geam la ce este afară. Ne spălăm chipul şi ne aranjăm în faţa oglinzii ştiind că ne aşteaptă o nouă zi. Ne luăm geanta şi pornim spre staţia de autobuz, tramvai, troleu, metrou.....cei mai fericiţi ne suim în maşină dormind în speranţa că claxoanele traficului ne vor trezi. Mergem la şcoală la birou, la muncă depunem umpic de efort venim acasă ne terminăm treburile şi ne punem la somn. Ce plictisitor.....şi totuşi nu ne plictisim

Nu ne plictisesc aceleaşi ştirii cu morţi, agresori şi violatori de la ora cinci. Nu ne plictisesc aceiaşi colegii cu aceleaşi filozofii obositoare. Nu ne plictisesc aceiaşi superiori comunişti care nu te lasă să te exprimi cum vrei tu pentru că "cu toţii am trecut de faza de entuziasm". Nu ne plictiseşte prostia şi pe lângă asta o mai dăm şi pe toate posturile de televiziune. Nu ne plictisesc ştirile de la 7 cu previziunile masochiste referitoare la viitoarele noastre salarii. Nu ne plictiseşte că salarul, bursa în general veniturile noastre întârzie să vină pentru că.....ăăăăăm de ce?......ah da nu ne plictisim pentru că e criză.

Sună banal, noi românii suntem un popor fericit. Ne bucurăm că nu ne-a intrat salarul pentru că nici la vecinu nu i-a intrat. Ne bucurăm că e criză că numai aşa s-au ieftinit produsele în general. Ne bucurăm că s-au dat afară oamenii nepotriviţi aflaţi pe posturi inalte. Ne bucurăm că ţara noastră este pe primele pagini ale presei internaţionale (oare peste câte zile apar armele noastre în fâşia gaza?)Cel mai important ne bucurăm că a apărut Magda(Doamne iartă-mă). Cred că mă doare capul.....câtă prostie, câtă dezorganizare, câtă tâmpenie în ţara asta.

Eu una mă bucur că mă doare capul pentru că ştiu că îl am. Mă bucur pentru că există atâţia oameni proştii în ţara asta încât am de unde învăţa pentru a-mi putea corecta comportamentul. Ma bucur că mai am două examene şi se termină sesiunea. Dar mai ales mă bucur, pentru că am avut ocazia să dau de oamenii deştepţi (foarte puţini ) care suferă de aceleaşi dureri de cap ca şi ale mele când văd câtă prostie este în jur (apropo de capra vecinului).

Mă bucur că m-am născut aici, că am ocazia să cunosc haosul şi că ştiu ce reprezintă. Mă bucur că sunt printre cei care îşi pun întrebări existenţiale. Dar cel mai tare mă bucur că reuşesc să şi răspund la ele.

Un comentariu:

  1. O filosofie de viata demna de luat in seama. Asa suntem noi romanii: altruisti pana la dezintoxicare. Daca nici vecinul nu a luat salariul, cu atat mai bine. Nu l-am luat nici eu. Prin urmare nu va putea merge la nu stiu ce magazin sa isi ia nu stiu ce inaintea mea.
    By the way, armele noastre sunt deja in fasia gaza.

    RăspundețiȘtergere