joi, 1 ianuarie 2009

Happy new......what???


Bineinteles ca la inceputul unui an nou ne stabilim anumite scopuri, ne planificam anumite schimbari si nu in ultimul rand ne stabilim la ce renuntam anul ce vine. In noaptea de revelion cand la miezul noptii cerul este luminat de sute de artificii sentimentul care trece prin mine este cel de: pace. E ciudat unii dintre voi v-ati putea intreba unde gasesc pacea printre sute de pocnituri si miros de praf de pusca. Pana la urma revelionul pare descrierea unui razboi. Sa fie oare razboiul pe care il vom duce anul ce vine pentru a atinge scopurile pe care ni le-am propus? Nu stiu. Asta decide fiecare.

Ne sunam si ne spunem la multi ani si un an nou fericit. Ne amagim cu ideea ca vine un nou inceput si ca acesta sigur va fi mai bun. Le spunem copiilor si lumii intregi ca e ocazia perfecta sa o luam de la capat.
Daca stam sa ascultam marii psihoterapeuti si filozofi toti ne zic ca fiecare zi e un nou inceput, ca fiecare esec este un nou inceput si in final ca fiecare vis implinit este inceputul indeplinirii unui vis neindeplinit inca. Deci pana la urma sunt peste 300 de ocazii pe an sa o luam de la capat si sa avem.......un nou inceput


Pana la urma de ce anul nou si de ce revelionul? Veti rade dar eu cred ca e din cauza ca noi oamenii suntem dependenti de cifre. Noua ne trebuie ceas ca sa avem unitate de masura pentru timp care pana la urma ne constrange mereu. Noua ne trebuie zile si ani ca sa stim unde ne gasim in istorie. Noua ne trebuie cifrele pentru ca fara ele nu am putea numara bani, casele, oamenii si pamanturile pe care le avem sau pe care ni le dorim. Asa ca anul nou nu este decat o alta dovada a depenentei noatre de numere.


10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 .....daca asta este tot ce ne desparte de un nou inceput atunci ma gandesc ca e nevoie doar de 10 secunde pentru a schimba. Dar cel mai important ca e nevoie doar de 10 secunde pentru ca sa o luam de la capat si sa corectam ceva, sau sa obtinem ceva, sau sa renuntam la ceva.....indiferent ca e 1 ianuarie 2009 sau orice alta zi a oricarui an.

Un comentariu:

  1. Noua romanilor ne place sa punem inceput nou la fiecare 1 ianuarie. Nu reusim intodeauna si o lasa pe la anul, cand iarasi punem alt inceput...

    RăspundețiȘtergere