vineri, 9 octombrie 2009

Growing up

There comes a moment in life when you...just have to grow up

Ma tot gandesc in ultimele luni de unde si pana unde functioneaza treaba asta cu a fi un adult, daca a fi adult e dat de cat esti de responsabil sau de greutatile de viata. Ce inseamna defapt sa fi matur si sa fi adult si oare diferenta dintre cele doua este chiar atat de mare.
Am citit acum cateva zile intr-o revista ca cel mai mic dintre frati este cel mai rasfatat copil si ca tocmai de aceea se maturizeaza mult mai tarziu. Ma intreb de ce ar fi asta asa

Oare ce te faci cand vezi pe fratii tai cum traiesc cu viata lor de adult si vezi ca nu e deloc usor ce fac ei acolo? Oare ce te faci cand vezi cat efort depun si ca evolutia lor nu este pe masura efortului depus? Oare ce te faci cand vezi cat de imatur reactioneaza uneori si te intrebi in ce masura vei iti va fi permis sa fi imatur in viata ta? Oare ce te faci cand vezi ca fac greseli care si tu le-ai face, greseli pe care si tu ai vrea sa le traiesti dar stii ca asta ar insemna sa nu inveti de la ei? Oare ce te faci cand ii vezi ca au intrat intr-un cerc monoton pe care tu nu il doresti pentru tine? Oare ce faci cand vezi in frati tai mai mari tot ce nu ai voie sa faci ?

Intors in lumea ta copilaroasa vrei sa traiesti, vrei sa pierzi timpul, vrei sa fi liber, jucaus si copil, vrei sa fi tu singur sa traiesti numai pentru azi. Apoi ajungi acasa si te confrunti cu viata ta de adult care uneori e ca un costum mult prea mare pentru tine pe care, si sa vrei, nu poti sa il porti. Oare de ce nu cresc suficient de mult ca sa incap in acel costum? Oare cel mai mic dintre frati nu se maturizeaza tarziu doar pentru ca e expus la prea multa maturitate si nu ii place deloc ce vede? Oare nu de aceea nu vreau sa ma maturizez pentru ca numi place nimic din ceea ce tine de viata de adult?

Raspunsurile la aceste intrebari le cunosc foarte bine si refuz sa le dau. Sunt un adult dar nu vreau sa ma maturizez. Diferenta dintre adult si maturitate o pot explica prin exemplul costumului acela care este prea mare pentru mine....defapt nu eu sunt cea care nu creste niciodata suficient de mult ca sa-i fie bun costumul ....ci exista ceva, cineva care, de fiecare data cand as fi suficient de mare pentru ca acel costum sa imi fie bun se asigura ca el sa fie schimbat in unul mai mare. Asadar cei mici se maturizeaza mai tarziu pentru ca le este mereu schimbata "garderoba"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu