sâmbătă, 25 septembrie 2010

Impresii

In momentele din viata in care suntem dezamagiţi de cei din jurul nostru ne întristăm si căutăm vinovaţii pentru ceea ce simţim. 
Rumegând problema ne dăm seama că există doi vinovaţi: noi sau persoana care ne-a dezamăgit. Astfel de gânduri ma duc la concluzia că oare ce ne face să fim dezamăgiţi......ei bine concluzia potrivita si corectă nu o vom şti niciodată dar uneori s-ar putea totusi sa bănuim ceva. 
Pornim de la întrebarea "ce aşteptări am avut"  după aceea întrebăm cât de realiste erau acele aşteptări şi în final întrebăm "cât de bine cunoşteam persoana respectivă". Aşa încet şi pas cu pas răspunzând la aceste întrebări ne dăm seama unde ar fi putu apărea o greşeală şi de unde se trage dezamăgirea. 
Daca am putea reuni aceste întrebări sub un singur răspuns am ajunge la concluzia că dezamăgirea este cauza sigură a unor aşteptări şi concluzii greşite despre celălalt. Aşteptările le construim pentru că tindem să etichetăm şi mai apoi să ne imaginăm nişte standarde pentru persoana respectivă pentru ca în final să tragem concluzia că am fost dezamăgiţi.
Aşadar punem etichete , construim aşteptări şi tragem concluzii pentru ca în final să fim dezamăgiţi. Pe scurt avem impresii despre oameni şi mai apoi suntem dezamăgiţi de ei pentru că nu sunt aşa cum am crezut. În asemenea cazuri nu oamenii sunt de vină pentru că ne dezamăgesc ci impresiile pe care noi le construim.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu